ІНСТИТУТ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ
НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ АГРАРНИХ НАУК УКРАЇНИ
Новини-RSS Офіційний вебсайт
Рівіс Йосип Федорович - доктор біологічних наук, головний науковий співробітник;
Кирилів Ярослав Іванович - доктор сільськогосподарських наук, головний науковий співробітник;
Чумаченко Сергій Петрович - кандидат біологічних наук, провідний науковий співробітник;
Шелевач Андрій Васильович - кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник;
Душара Ігор Володимирович - кандидат сільськогосподарських наук, старший науковий співробітник;
Ільницька Надія Василівна - фахівець.
Федак Наталія Миколаївна
Завідувач лабораторії, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник
Моб. тел. +38-067-336-31-81
Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Послуги та пропозиції:
- надання послуг щодо впровадження у виробництво систем годівлі тварин, преміксів, кормових добавок.
Відділ годівлі сільськогосподарських тварин і технології кормів став окремим підрозділом у 1956 р., його очолив кандидат сільськогосподарських наук Анісімов В. М. На відділ було покладено обов’язки розробки нових технологічних прийомів заготівлі, зберігання і раціонального використання кормів та розробки високоефективної структури раціонів для різних видів і груп тварин для забезпечення повноцінної і безперебійної їх годівлі. Основним напрямом досліджень було дуже нагальне на той час питання вивчення хімічного складу і поживності місцевих кормів, бо такі дані в Західному регіоні були відсутні, що не давало можливості правильно збалансувати раціони для годівлі різних видів тварин. Одночасно вивчали макро– і мікромінеральний, а пізніше і амінокислотний склад місцевих кормів. Поряд з цим розробляли найбільш ефективні структури раціонів, способи підвищення їх поживної цінності та ефективного використання кормів.
У 1964 р. відділ очолив кандидат сільськогосподарських наук Боярський Л. Г., під керівництвом якого удосконалювали структуру раціонів для великої рогатої худоби та розробляли нові технології заготівлі, зберігання і використання кормів.